Nivelacija svetla

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Zile
Automobil: LADA 112 1.6 16V

Nivelacija svetla

Post by Zile »

Posto mi neradi nivelacija svetla iz kabine jer nema vode u onom sistemu ja sam to sve raskacio i povadio ona creva.Dali ima da se kupi komplet instalacija sa elektro nivelacijom znaci prekidac u kabini kablovi i dva motorica.Dali bi mi odgovaralo sa nekog stranca evropskog ili japanskog polovnjaka.Ovako su imali na samari i nikada nije funkcionisalo pa sad ni na 112 nema funkciju pa sam sve isekao i izvadio te takozvane hidro nivelatore.Rad sam da namestim kao na puntu i ostalima elektro nivelaciju iz kabine.

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Re: Nivelacija svetla

Post by dejca »

Otvorio sam i ja jednu temu o tim korektorima farova za 2107. I meni su oni bas potrebni.
Tema je premestena iz pod foruma uradi sam u pod forum Lada 2107 i u njoj je altinjanin pisao da ce se raspitati dali ima da se kupe novi i posto su ali je tu svoju poruku i jos neke obrisao, predomislio se.
Kada si sekao cevcice sta je bilo unutra, nemoguce da voda to regulise.

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Imas stelovanje na samom faru,2 srafa,posto ovo cudo iz kabine ne radi,a verujem da ni novo nije radilo :mrgreen:
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

meni radi cak i na sluzbenoj nivi koja kao da je iz kandahara stigla ,a na privatnoj naravno da radi .crkava samo mehanickim putem(cekic)...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

jeronimo wrote:meni radi cak i na sluzbenoj nivi koja kao da je iz kandahara stigla ,a na privatnoj naravno da radi .crkava samo mehanickim putem(cekic)...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Kandahara... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Ako si to izvadio pretpostavljam da su ti svjetla pala i svijetle u pod, pa ih nećeš moći dignuti niti sa šarafima koje altinjaninj spominje. Moraš vratiti taj dio koji ide u far, dok ne kupiš nove, i postaviti neke gumice na vrh tako da gurnu svjetla malo prema gore i onda ih možeš štelovati na šarafima.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

Zile

Post by Zile »

kad sam presekao ono plasticno crevo nije bilo ni kapi vode unutra.vratio sam onaj klip koji ide u kuciste fara,probao sam da stavim gumice od slavine za vodu ali posle nece klip da legne na svoje mesto u kuciste i preti da ispadne.Pokusavao sam na ona dva srafa na kucistu fara gde se svetla mehanicki steluje po horinzontali i vertikaliznaci gore dole levo i desno ali kad vratim cilindar u kuciste fara klip je uvucen tako da negura socivo u uvis a na sarfu je far dignut maximalno i opet kratka svetla biju ispred na nekih 10 tak metara sto je malo zeznuto kad se vozi magistralom ili otvorenim putem pa se lose uoce pesaci.E sad ja sam resio taj problem sto sam na na tom plasicnom cilindru probusio tankom burgijicom polako rupicu i polako zavijao saf sa sitnim navojem tako da taj saf gura to jest izbacuje onaj crni klip sto ima na vrhu zaobljeno i zgurava ga polako do zeljene pozicije pa sam taj klip stavio u kuciste fara i podigla se sociva sa donje strane tako da sam mogao posle da nastelujem svetla po visini pa kad sam to stavio svetla su bila dosta podignuta pa sam ih na faru spustio koliko treba okretanjem onog dugackog safa na faru i ceo problem je resen.E sad ja sam hteo da namestim da vertikalna nivelacija svetla se steluju iz kabine u zavisnosti od opterecenja vozila putem elektro motora kao na svim vozilima,a ne da bude onaj tip sa vodom koji je fabricki.Neznam od kojeg stranca bi mi to odgovaralo bez prepravke ili uz male prepravke.

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Pa to električno podešavanje imaju gotovo svi stranci. Čak i punto u najnižem paketu opreme. Ima i Zastava ali je pitanje da li to može da se nađe i pošto. Npr, službena florida in koju povremeno vozim ima te sisteme i ispravni su, a i ona je k'o iz Kandahara :) Izgleda da samo kod Lade ide ovaj neki hidro sistem. btw kod mene još radi, a nema ni razlog da ne radi jer ga bukvalno nikada ne koristim. Primetio sam da se levi far spušta 2-3 koraka niže od desnog, što je i logično. Dakle, desni stane, a levi može još dole. Kod podizanja, levi startuje prvi, pa kad sistigne desni tih 2-3 koraka onda oba idu gore.

dajko3
Automobil: Samara 2108, 2115

Post by dajko3 »

Postoje ti elektro korektori farova i za nase lade ne samo za auta sa zapada.ima za lade 110-112 i samare ako te bas zanima znam covaka koji bi mogao to da nabavi
Samara 4ever

Zile

Post by Zile »

dajko3 pitaj tog coveka koja je cena otprilike.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Tekođe i mene zanima.

dajko3
Automobil: Samara 2108, 2115

Post by dajko3 »

to ti mogu odma reci.cena je oko 50-60 eur za komplet, racunaj na tu cenu da ce se jos on ugraditi mozda 10,15,20 ne znam...ako si bas zainteresovan mogu ga kontaktirati da mi kaze krajnju cenu, samo sto ces morati da sacekas jer mi se ne javlja izgleda da trenutno nije u srbiji
Samara 4ever

Samarij
Automobil: lada, chevrolet

Post by Samarij »

Pročitao sam ja ovo i mogu da vam dam koji savijet. Znam kako je sa tim hidrokorektorom. Ali nije baš veliki problem ovo popraviti bez troškova. Kao prvo, treba naučiti kako se skidaju ovi cilindri sa fara. Kad skineš oba dva cilindra, proveriš ima li još mrdanja, kad okreneš dugme na komandi u kabini. Ako ima, znači,da nema puno posla. isto tako ima puno nade, ako mrda samo jedan , to znači,da cilindar na komandi, radi. Problem se stvara, jer na spoju creva, zbog nekih razloga, dođe do ispusta ove tečnosti, koja je ista kao kočiona tečnost. Trebaš nekoliko alata. Kao prvo, napraviš neki limeni nosač-podmetač, koji ti zaustavi klip da se ne vrati natrag, taj klip treba da se istežeza oko 2 cm. ovo istezanje najbolje se napravi sa medicinskom injekcijom, koja se stavi tako da se u cilndar tog klipa(koji je na faru) ugura kočiona tečnost. Sa prije spomenutim podmetačem zaustavi se povratni hod klipa, koji bi izbrizgao tečnost. Na onim malim cevčicama, koje su iz mesinga za spoj plastičnog crijeva, pažljivo se skida crijevo, najbolje odreže i pažljivo sa olfa nožemskida preostatak plastike. Ako si pažljivo skratio crijevo, dobiješ nepovređen deo crijeva koji se sa nekom silom pažljivo gura preko ove mesing male cevčice na cilndru fara. Isto napraviš na komandi, ulje sipaš u crijevo, ulje sipaš u komandu, i stvar radi e otprilike par godina.... Ova procedura mi je poznata, sam sam je naumio, isprobano na samarama i 111 ki .
Pozdrav iz Slovenije !

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Slikaj nesto od toga da bi imali uvid u sve to

Samarij
Automobil: lada, chevrolet

Post by Samarij »

Ok, ali ne danas. Bilo nešto razumljivo, što sam napisao?

Post Reply