Par sugestija u vezi nive?

Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets

Post Reply
glicerin
Automobil: Lada niva

Par sugestija u vezi nive?

Post by glicerin »

Pozdrav,cale je skoro uzeo nivu ali postoji problem,to su one nive u koje je prvo ugradjivano elektronsko ubrizgavanje pa samim tim trosi vise od nive sa karburatorom,pa me ineresuju predlozi kako smanjiti potrosnju,svaki predlog je dobrodosao.Niva se vozi na benzin i nece u skorije vreme biti ugradjivan plin.Ne razumem se bas u mehaniku pa ako odvalim neku glupost ne zamerite.

Zanima me koji bi karburator mogao da se ugradi u ovu nivu(razmisljali smo o zastavinom) a da se smanji potrosnja najvise sto je moguce i koje sve modifikacije bi mogle da se odrade da bi se resio ovaj proble.Negde sam citao da postoji sistem koji se ugradjueje i razdvaja prednji i zadnji pogon ali neznam koliko je ta prica tacna i navodno smanjuje potrosnju za 2 lit,da li to ima da se uzme kod nas ili moze da se skine samo kardan za zadnji pogon?Hvala...

Boki78

Re: Par sugestija u vezi nive?

Post by Boki78 »

glicerin wrote:Pozdrav,cale je skoro uzeo nivu ali postoji problem,to su one nive u koje je prvo ugradjivano elektronsko ubrizgavanje pa samim tim trosi vise od nive sa karburatorom,pa me ineresuju predlozi kako smanjiti potrosnju,svaki predlog je dobrodosao.
Niva sa elektronskim ubrizgavajem moze da trosi sa manje od one sa karburatorom. Imas neispravnost koju treba da resis.

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

To sa izmenama pogona ne pokušavaj. Ili sređuj to ubrizgavanje, ili stavi razvodnik, karburator i sve ostalo proveri. Ja nebih Zastavin.

glicerin
Automobil: Lada niva

Post by glicerin »

Ja sam cuo navodno da elektronsko ubrizgavanje ne moze da se steluje,da li moze novo da se ugradi i koja je cena?

Niva je i prodata za male pare bas zbog toga sto nije moglo da se nasteluje(mozda je i do majstora) a nije ni mnogo prosla i odrzavana je redovno,jedino joj je limarija losija bila je u vlasnistvu jedne drzavne firme.

Koja je neka normalna potrosnja za nivu,ova trosi oko 15,16l?Takodje predlozite i koji karburator je dobar ako se odlucimo za njega bas nivin ili neki drugi da trosi normalno i da se ne smanje preterano performanse.

LajkaBM
Automobil: Niva,Niva

Post by LajkaBM »

Prve spi nive su dolazile sa gm-ovim ubrizgavanjem,te su odlične,daleko bolje od karburatorki
Nađi urednog majstora da ti to sredi i miran si

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

bas sam neki dan pricao sa covekom koji vozi nive, pitao sam ga za ubrizgavanje i kaze da te monopoin nive rade mnogo bolje od karburatorske i direktnog

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

svasta, svako novije ubrizgavanje je naprednije od predhodnog. samo odrzavanje i teraj...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Ne bi znao al znam da cu da napravim neko ubrizgavanje

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

samo nemoj sebi u ruku :D , bolje neku mladu pa sa njom... ;)
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

xaxaxaxaxa, reko sam jos dve godine mirujem :D

Post Reply