Par sugestija u vezi nive?
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
Par sugestija u vezi nive?
Pozdrav,cale je skoro uzeo nivu ali postoji problem,to su one nive u koje je prvo ugradjivano elektronsko ubrizgavanje pa samim tim trosi vise od nive sa karburatorom,pa me ineresuju predlozi kako smanjiti potrosnju,svaki predlog je dobrodosao.Niva se vozi na benzin i nece u skorije vreme biti ugradjivan plin.Ne razumem se bas u mehaniku pa ako odvalim neku glupost ne zamerite.
Zanima me koji bi karburator mogao da se ugradi u ovu nivu(razmisljali smo o zastavinom) a da se smanji potrosnja najvise sto je moguce i koje sve modifikacije bi mogle da se odrade da bi se resio ovaj proble.Negde sam citao da postoji sistem koji se ugradjueje i razdvaja prednji i zadnji pogon ali neznam koliko je ta prica tacna i navodno smanjuje potrosnju za 2 lit,da li to ima da se uzme kod nas ili moze da se skine samo kardan za zadnji pogon?Hvala...
Zanima me koji bi karburator mogao da se ugradi u ovu nivu(razmisljali smo o zastavinom) a da se smanji potrosnja najvise sto je moguce i koje sve modifikacije bi mogle da se odrade da bi se resio ovaj proble.Negde sam citao da postoji sistem koji se ugradjueje i razdvaja prednji i zadnji pogon ali neznam koliko je ta prica tacna i navodno smanjuje potrosnju za 2 lit,da li to ima da se uzme kod nas ili moze da se skine samo kardan za zadnji pogon?Hvala...
-
Boki78
Re: Par sugestija u vezi nive?
Niva sa elektronskim ubrizgavajem moze da trosi sa manje od one sa karburatorom. Imas neispravnost koju treba da resis.glicerin wrote:Pozdrav,cale je skoro uzeo nivu ali postoji problem,to su one nive u koje je prvo ugradjivano elektronsko ubrizgavanje pa samim tim trosi vise od nive sa karburatorom,pa me ineresuju predlozi kako smanjiti potrosnju,svaki predlog je dobrodosao.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
To sa izmenama pogona ne pokušavaj. Ili sređuj to ubrizgavanje, ili stavi razvodnik, karburator i sve ostalo proveri. Ja nebih Zastavin.
Ja sam cuo navodno da elektronsko ubrizgavanje ne moze da se steluje,da li moze novo da se ugradi i koja je cena?
Niva je i prodata za male pare bas zbog toga sto nije moglo da se nasteluje(mozda je i do majstora) a nije ni mnogo prosla i odrzavana je redovno,jedino joj je limarija losija bila je u vlasnistvu jedne drzavne firme.
Koja je neka normalna potrosnja za nivu,ova trosi oko 15,16l?Takodje predlozite i koji karburator je dobar ako se odlucimo za njega bas nivin ili neki drugi da trosi normalno i da se ne smanje preterano performanse.
Niva je i prodata za male pare bas zbog toga sto nije moglo da se nasteluje(mozda je i do majstora) a nije ni mnogo prosla i odrzavana je redovno,jedino joj je limarija losija bila je u vlasnistvu jedne drzavne firme.
Koja je neka normalna potrosnja za nivu,ova trosi oko 15,16l?Takodje predlozite i koji karburator je dobar ako se odlucimo za njega bas nivin ili neki drugi da trosi normalno i da se ne smanje preterano performanse.
Prve spi nive su dolazile sa gm-ovim ubrizgavanjem,te su odlične,daleko bolje od karburatorki
Nađi urednog majstora da ti to sredi i miran si
Nađi urednog majstora da ti to sredi i miran si
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
bas sam neki dan pricao sa covekom koji vozi nive, pitao sam ga za ubrizgavanje i kaze da te monopoin nive rade mnogo bolje od karburatorske i direktnog
svasta, svako novije ubrizgavanje je naprednije od predhodnog. samo odrzavanje i teraj...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- aleko-2141
Ne bi znao al znam da cu da napravim neko ubrizgavanje
samo nemoj sebi u ruku
, bolje neku mladu pa sa njom... 
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- aleko-2141