Lada 112 1.5 16v GLI 2004.
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Lada 112 1.5 16v GLI 2004.
Pozdrav, pre godinu i malo vise, slucajno sam postao ponosni vlasnik lade 112, uz nagovor brata, jer nam je trebao auto za selo. Auto je kupljen od prvog vlasnika i vecinu vremena je odrzavan u ovlascenom servisu. Poslednjih godinu dana(pred prodaju) auto nije vozen uopste. Prvo zaljubljivanje u ladu je bilo kada sam cuo rad motora, koji je upalio na "zub" i imao jako miran rad i prijatan, bez ikakvih oscilacija, odmah smo se dogovorili i kupili ladu za 300evra. Auto je imao par ogrebotina na limariji i nista nije nagovestavalo da je u losem limarijskom stanju, kad ono MEDJUTIM
nakon kupovine kod mene je stajao dobra cetiri meseca dok se nisam odlucio da ga registrujem, odmah zatim sam zamenio zadnje paknove, sve filtere i ulje, nasuta ELF 5w40 sintetika, u filteru kabine je bilo toliko zemlje da sam izneverovao kad smo ga skinuli, elem na red je dosla limarija, kada smo oterali auto kod limara, i kada nam je rekao cenu od 300evra za popravku poda i sajtni nije nam bilo dobro, odmah zatim odlucili smo da se auto detaljno ofarba sve osim korva i na kraju sve da se zastiti,pod i pragovi napunjeni sa uljem i mascu. Sve u svemu auto je izasao malo skuplje od planiranog budzeta, malo preko 1k evra, ostalih ulaganja nisam imao, a i pregledom servisne knjizice primetio sam da je prethodni vlasnik menjao redom sve, tako da je mehanicki jako solidan.
Re: Lada 112 1.5 16v GLI 2004.
inace da se zahvalim moderatorima na odobrenju zahteva za uclanjenje na forum, koji je poslat 24 avgusta a odobren 10septembra
, izgleda da treba da protekne neko vreme dok KGB izvrsi bezbednosnu proveru 
- Ajvanho
- Automobil: Lada 111 1.5 16v
Pa ne može svako ovde da bude član. To je privilegija malobrojnih
Dobro nam došao, da malo popravimo brojno stanje.
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
To je Lada, mora nesto da se vrati što se vozi.
Dobro nama ti dosao. Postavi neku sliku da vidimo auto. Limarija, limarija na tim ladama je gora nego li i na samari. Kocka lade imaju u odnosu na njih cink limariju.
Sta si sipao u pragove, obicno ulje ili neku kombinaciju?
Kombinacija tovatne masti i ulja, od limarijskih stvari jedna sajtna je komplet promenjena, i par fleka na podu, imao sam jeftiniju ponudu da se sve zagituje ali nisam hteo to da radim. Inace nisu lade bas najgore sto se tice limarije, imam i mercedes vita i njemu je radjena komplet limarija i isto je tako zasticen, druga stvar je sto kod nas ima malo vise predrasuda o ladama, mercedesa platite skuplje pa onda mislite da je kvalitetnijidejca wrote:Dobro nama ti dosao. Postavi neku sliku da vidimo auto. Limarija, limarija na tim ladama je gora nego li i na samari. Kocka lade imaju u odnosu na njih cink limariju.
Moramo malo da ozivimo sajt, imam u planu i kupovinu nive, ima pravi ladas da postanemAjvanho wrote:Pa ne može svako ovde da bude član. To je privilegija malobrojnih![]()
Auto sa dusom!aleko-2141 wrote:To je Lada, mora nesto da se vrati što se vozi.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Dobrodošao! Čekam te da kupiš Nivu pa da ćaskamo 
Ili ovako nesto za zastitu. viewtopic.php?f=28&t=4986Garaza wrote: Kombinacija tovatne masti i ulja,
Ja sam moju bivsu ladu bio tako zastitio i produzio joj bio puno zivotni vek. Jedino je korodiralo tamo gde su bile suplje gredice kod prednjih cetvrtki za dizalicu.
Za koroziju je prvak kadet pa skoda felicija, nocu ih cujes kako rdjaju. Samara isto, i jos gore skape se na mestima gde i ne mozes valjano da je okrpis, kao stub ispod soferke, dobro novine znaju da zakrpe stvar, drug Skora je strucnjak
Dobro to su sve stariji modeli ali model iz 2000+ godine da tako brzo skape kao 11x lade to ne bi smelo da bude.
Iskreno i ja jedva cekam, pare sam odavno odvojio, veci problem mi je slobodno vreme, jedva cekam da isprobam mogucnosti lade na terenu.Dare wrote:Dobrodošao! Čekam te da kupiš Nivu pa da ćaskamo
Gledao sam na oglasu neku kalinu iz 2009 ona je tako zardjala da ne mozete da poverujete, ja sam ovu moju dobro natopio i ocistio sve sto je bilo od rdje pa onda zastitio pa ofarbao pa onda tek namazao, sajtne su napunjene sa smesom, trebao bi da drzi neko vreme. Interesovalo me kako reno ima tako dobru zastitu, narocito reno 2000+ godiste, onda sam nasao neki dokument iz fabrike, pise tacno sta treba sipati unutar sajtni, neki vosak, ukoliko dodje do popravljanja limarije, probacu da nadjem taj dokument pa da okacim ovde. Jedina sreca sto su stranci sad usli u vlasnistvo lade, tacnije reno-nissan moze biti da lade budu bolje zasticene.dejca wrote:Ili ovako nesto za zastitu. viewtopic.php?f=28&t=4986Garaza wrote: Kombinacija tovatne masti i ulja,
Ja sam moju bivsu ladu bio tako zastitio i produzio joj bio puno zivotni vek. Jedino je korodiralo tamo gde su bile suplje gredice kod prednjih cetvrtki za dizalicu.
Za koroziju je prvak kadet pa skoda felicija, nocu ih cujes kako rdjaju. Samara isto, i jos gore skape se na mestima gde i ne mozes valjano da je okrpis, kao stub ispod soferke, dobro novine znaju da zakrpe stvar, drug Skora je strucnjak![]()
Dobro to su sve stariji modeli ali model iz 2000+ godine da tako brzo skape kao 11x lade to ne bi smelo da bude.
A eto Reno Scenic 1 resailing ima lošu limariju. Išao sam nekoliko komada da pogledam prošle godine i nailazio sam na baš loše primerke. Isto i Scenic 2, zakrilca im već pokazuju.
Postavi link obavezno tog dokumenta ako nadješ.
Postavi link obavezno tog dokumenta ako nadješ.
-
bortlonger
- Automobil: lada
ulje i mast za par meseci iscuri iz sajtni tj pragova i opet nista.. jedino ces imati muke prilikom pranja auta...
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat
ima jedna velika tajna starih majstorabortlonger wrote:ulje i mast za par meseci iscuri iz sajtni tj pragova i opet nista.. jedino ces imati muke prilikom pranja auta...